Litt om oss...

Vår familie består av meg, min sønn Eirik og våre 2 hunder og 4 katter.

Amira, vår Grand Danois, mistet vi desverre i august 2016, 8,5 år gammel. Og Wolfie, vår Alaska Husky, mistet vi i juli 2017, 13 år gammel.

Jeg har vokst opp med dyr, og har hatt hund siden tidlig på 1970-tallet. Jeg er utdannet agroteknikker og har jobbet som landbruksvikar i mange år. 

 

I 1992 utdannet jeg meg til instruktør og i 2001 besto jeg NKK Trinn 1 kurset. Har siden holdt flere kurs og hatt privattimer for problemhunder. 

Jeg trente også misshandlede hunder for dyrebeskyttelsen Sogn & Fjordane i mange år. Wolfie og Mixi er hunder som var så misshandlede at de ikke var omplasseringsdyktige og derfor ble en fast del av flokken vår. Dette gjelder også to av våre katter.

Jeg har, som mange andre hundegale mennesker🤪 deltatt på utallige hundekurs og seminarer. Og det kommer jeg til å fortsette med... for du blir aldri utlært 😉.

Min første egne hund var en GD som jeg kjøpte i 1984 for min første lønning som avløser. Da hadde jeg ønsket meg en GD i 4 år.
Vår første ACD fikk vi i 1997. Hun var fra det første ACD-kullet registrert i Norge.
Hun kjøpte vi etter å ha blitt kjent med rasen gjennom noen ACD-eiere fra Sverige i 1994. 

Alle våre ACD'er har vært med meg på jobb i forskjellige fjøser.
 
Begge rasene har det jeg ser etter hos en hund, og de er faktisk ikke så forskjellige når det gjelder mentalitet og vesen.
Begge raser har vaktinstinkt og har sterkt flokkinstinkt. De er også lojale og gode familiehunder og går godt i sammen med andre dyr.

Jeg har trent lydighet(LP) med alle hundene mine, og har konkurrert med noen av dem. Har også trent agility(AG), spor, redning og gjeting. 

Med Cinni trener jeg Spesialsøk/smeller(ID-spor), blodspor, kadaversøk, LP, Rally-LP, Agility, gjeting og Bruks(NBF)spor/feltsøk/rundering.
Vi konkurrerer i Rally-LP kl Elite, Bruks(NBF) kl C spor og LP kl 2. 
Med Mixi trener jeg Rally-Lp, blodspor, kadaversøk, spesialsøk/smeller og Agility. Og har så vidt begynt å trene feltsøk også.
 
Kennelnavnet Great Velvet ble godkjent våren 1992, og i juni samme år ble A-kullet født.
 I 1998 ble B-kullet født.
C-kullet blir forhåpentligvis født jan/feb 2018. 

På grunn av en alvorlig arbeidsulykke i 2000 så ble all avl lagt på is i mange år. Men så i 2008 kjøpte jeg Amira med tanke på avl. Desverre så viste det seg at hun hadde HD grad D, så hun ble ikke brukt i avl. Noe som var veldig synd for hun var aldeles herlig og utrolig snill. Hun var den mildeste og enkleste GD'n jeg noen gang har hatt 🙂.

Cinni ble ikke kjøpt med tanke på avl, men hun har utviklet seg til å bli en veldig god representant for rasen så vi planlegger å parre henne i november 2017. 

Lillann Nerem Petlund
Tlf.: 971 31 406
Adr.: Storvegen 30,
       2332 Åsvang
       Norge
 
Du finner oss også på FB 🙂
 
 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.05 | 01:59

Så nydelige hunder 😍 blir spennende med kull😄

...
02.08 | 23:02

Hei Lillan. Flott side du har. Håper alt er bra med deg og dine.

...
27.07 | 21:36

Hei damen. Wooow, her var det skikkelig stilig.
Håper alt er bra med deg og dine (både to beinte og fir beinte )
Klem

...
01.06 | 22:14
Planlagte kull har mottatt 1
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE